Unieke yoga methode

Yoga voor kinderen/jongeren met een zorgvraag

Yoga voor kinderen/jongeren met een zorgvraag, is een unieke therapeutische yoga methode die het leven heeft veranderd van talloze kinderen met speciale zorgvragen over de hele wereld. Sonia ontwikkelde deze methode om de natuurlijke ontwikkeling van haar eigen dochter Roberta, met het Syndroom van Down, te verbeteren. Haar missie is dan ook om met deze methode zoveel mogelijk kinderen met speciale zorgvragen te helpen. Sonia Sumar gebruikt deze methode al meer dan 45 jaar en haar werk heeft wereldwijd een fantastische erkenning gekregen. Yoga voor kinderen en jongeren wordt neergezet als de beste yoga methode voor kinderen met specifieke zorgvragen.

De methode is zachtaardig, therapeutisch, krachtig en zeer effectief. Het is veilig voor baby’s, kinderen en volwassenen met een cognitieve beperking, lichamelijke beperking, meervoudige beperking, aandachts- en concentratiestoornissen, emotionele of sociale beperking, leer-en gedragsproblemen, prikkelverwerking- of stoornis in het autismespectrum, Down syndroom, Prader Willy syndroom, Cerebrale Parese, epilepsie, ADD/ADHD en rolstoelgebruikers.

Deze methode biedt een reeks van geïntegreerde evenwichtige yogahoudingen aan om het lichaamsbewustzijn en spierkracht te vergroten. Gespecialiseerde ademhalingsoefeningen, oogoefeningen en ontspanningstechnieken worden gebruikt om de focus en concentratie te verbeteren. Zang om de spraak te verbeteren, de longen te versterken en om het hele lichaam van verse zuurstof te voorzien. De les wordt aangepast aan de capaciteiten en de ontwikkelingsfase van het kind. Elke yogasessie heeft een vaste structuur die zorgt voor herkenning en daardoor een betere hersenorganisatie. De herhaling schept vertrouwen, voorspelbaarheid en rust. Een sessie duurt 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de leeftijd en spanningsboog van het kind.

Wat maakt deze methode zo speciaal?

Er wordt gewerkt vanuit een positieve houding. Elke kleine prestatie wordt gevierd. Tijdens de yogasessie zijn er geen verwachtingen en gaan we uit hoe het kind zich op dat moment voelt. We werken met het kind en niet met de diagnose. Verder ontstaat er een vreugdevolle verbinding die verder gaat dan de beperking en het gedrag zelf. Yoga for the Special Child® wordt ook steeds vaker ingezet bij vroege interventie en is dan ook een fantastisch programma om de natuurlijke ontwikkeling van zuigelingen en peuters te stimuleren.

De voordelen van yoga:

  • Reguleert spierspanning, kracht, evenwicht, flexibiliteit en coördinatie

  • Verbetert motorische spierfuncties, fysiek bewustzijn en zelfregulatie

  • Versterkt interne organen en daardoor betere werking van interne organen

  • Ontspant centrale zenuwstelsel, wat leidt tot vermindering van angst en stress en betere prikkelverwerking

  • Verbetert ademhaling tijdens dagelijkse activiteiten, dus betere lichaamsfunctie

  • Merkbare verandering in focus, concentratie en communicatieve vaardigheden

  • Betere bloedcirculatie, meer verse zuurstof naar de hersenen dus betere cognitie

  • Verbetert emotioneel evenwicht en vermogen om van de ene activiteit naar de andere over te schakelen.

  • Verbetert slaap en gedrag

Er worden prive sessies gegeven op maandag, woensdag en vrijdag middag. Voor meer informatie mail naar info@yogacentrumdebloementuin.nl

Samenwerken

We werken er hard aan om deze  yogamethode meer en meer bekend te maken. Wil je dat we naar je school, dagcentrum, woongroep/oudergroep of een andere organisatie komen? Neem dan contact met ons op. Graag werken we samen met jou aan een betere toekomst voor alle kinderen en volwassenen met een specifieke zorgvraag. Voor vragen kun je contact opnemen met Annet via info@yogacentrumdebloementuin.nl of bel Annet op 06-21 848 939.

Nieuwsgierig? Volg dan een kennismakingsles.

Yogacentrum de Bloementuin is ook te vinden op www.yogatherapeut-info.nl


“Love is always the answer”

– sonia sumar –

“Love is always the answer”

– sonia sumar –