Tijd voor jezelf

Yoga voor jong volwassenen

We bieden bij de Bloementuin verschillende soorten yoga voor (jong) volwassenen aan.

StoelYoga

Yoga op een stoel voor jonge mensen die om wat voor reden dan ook geen of moeizaam staande oefeningen kunnen meedoen. De lessen bestaan uit ademhalings oefeningen, yogahoudingen/meditatie, allemaal uitgevoerd op een stoel. Eindigend op de mat met een lange ontspanning. Kleine groepen en veel persoonlijke aandacht.

Yoga jongeren 18-24 jaar

Een combinatie van Hatha en Vinyasa yoga. Waar veel aandacht is bij de houdingen en worden geven vanuit een flow, de houdingen doe je achter elkaar op de beweging van je ademhaling. ook zal er aandacht worden besteed aan meditatie en specifieke ademhalings technieken.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 9 personen zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht.  De lessen zijn geschikt voor beginners en de meer gevorderden. 

Yoga Nidra volwassenen en Relax sessie jongeren

Ook wel ‘Yoga van de slaap’ genoemd. In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga Nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo comfortabel mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van een yogales, lekker toegedekt met een deken over je heen. Tijdens een yoga Nidra sessie begeleid de stem van de yogadocente je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, je laat je begeleiden. Daardoor kun je je namelijk volledig ontspannen.  Zo bereik je in een uur het effect van 4 uur slaap!  Yoga Nidra heeft veel voordelen zoals; beter slapen, betere concentratie, kalmeert je zenuwstelsel en je wordt rustiger in je hoofd.

Nieuwsgierig? Kijk dan op het lesrooster naar de lestijden en volg een proefles.

“In de stilte bloeit de bloem in jezelf naar het licht"

– MARIEKE VAN MEIJEREN – DE BEWUSTZIJN SCHOOL –

“In de stilte bloeit de bloem in jezelf naar het licht"

– MARIEKE VAN MEIJEREN – DE BEWUSTZIJN SCHOOL –